Dnevni migranti lahko test za vstop v Avstrijo opravijo tudi v Sloveniji

Fotografija je simbolična.

Dnevni migranti, ki bodo od srede za vstop v Avstrijo potrebovali negativen izvid testiranja na novi koronavirus, lahko test opravijo tudi v Sloveniji. Kot piše na spletni strani Sindikata delavcev migrantov, je testiranje z izdajo veljavnega potrdila plačljivo. Cena znaša okoli 25 evrov.

Dnevni migranti, ki hodijo na delo v Avstrijo, se bodo morali od srede enkrat tedensko registrirati. Ob tem bodo morali predložiti negativen izvid testa PCR ali antigenskega testa, ki ni starejši od sedem dni.

Testiranje je mogoče opraviti tako v Avstriji in Sloveniji. Testna mesta pri nas izdajajo potrdila v nemškem ali angleškem jeziku. Testiranje z izdajo veljavnega potrdila je v Sloveniji plačljivo. Cena znaša okrog 25 evrov.

Testiranje za prehod meje od danes med drugim opravljajo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru, in sicer vsak delovnik med 12. in 18. uro na Zdravstveni postaji Tabor. Cena testa in izdaje potrdila znaša 20 evrov, so navedli v mariborskem zdravstvenem domu.

Delavci migranti se lahko testirajo tudi v Avstriji. Testiranje za tiste, ki imajo kartico avstrijskega zdravstvenega zavarovanja e-card, je brezplačno. Tisti, ki je nimajo, pa lahko samoplačniški test opravijo v določenih avstrijskih lekarnah, piše na spletni strani sindikata.

M. P.