Dobili bomo regres za letni dopust, ne vrednostne bone

(vir: www.portoroz.si)

Med uporabniki družbenih omrežij je veliko vznemirjena povzročil podatek, da naj bi državljani namesto regresa v denarju (tako zaposleni kot upokojenci) prejeli vrednostne bone za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih.

Na to se je takoj odzval Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je na Twitterju zapisal:

“Uvedba vrednostnih bonov za dopust pri turističnih ponudnikih ni predvidena!”

V nadaljevanju pa: “Razumem težke razmere v turizmu in težko mi je spremljati usodo podjetij. Največ jim lahko pomagamo s tem, da jih vsi podpremo: kupujmo domače proizvode in storitve. Ko bo epidemija mimo, se spomnimo na to, da so počitnice najlepše doma, da je najvarnejša hrana domača in da so delovna mesta v lokalnem okolju najboljše jamstvo za naš skupni standard.”

Z ministrstva so dodatno pojasnili, da je bila to o vrednostnih bonih samo ena od idej enega od udeležencev delovne skupine ministrstva s predstavniki gospodarstva, turizma in kmetijstva. Ta skupina namreč pripravlja smernice za drugi paket ukrepov za odpravo posledic zaradi koronavirusa, tokrat predvsem za področje gospodarstva. Na posvetu, ki je bil v sobto, 4. aprila, so številni sodelujoči predstavili različne ideje in predloge za čim bolj učinkoviti izhod iz krize. Eden izmed teh je bil tudi predlog, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih. Dlje od tega niso prišli, predlog pa bi bil tudi težko izvedljiv.

Več o tem je na voljo tukaj

M. P.