Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane obeležil 70-letnico delovanja

S slovesnosti

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, ki s 354 oskrbovanci spada med večje domove za starejše v Sloveniji, so v teh dneh obeležili 70-letnico delovanja.

70 let delovanja je dom proslavil v soboto, 3. septembra, z osrednjo prireditvijo za širšo javnost ob Dnevu doma 2022. Na prireditvi so nastopili stanovalci in zaposleni Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, Godba na pihala Poljčane, Tamburaši Kavkler, Hana Šega, Darja Gajšek in lokalna društva.

Po uradnem delu so se stanovalci in obiskovalci ob kulinarični ponudbi družili ob glasbi Družine Šabec – Kidrič. Veselo prireditev so popestrili Čmrleki, stojnica z izdelki, ki jih stanovalci pripravljajo v okviru delovne terapije ter dobra hrana in pijača.

Slovesna prireditev s kulturnim programom ob 70-letnici delovanja doma je bila tudi v torek, 6. septembra, ko so v šotoru pred Domom dr. Jožeta Potrča nastopili stanovalci in zaposleni Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, ter vokalna skupina Bleščice.

Zbrane so med drugim nagovorili poslanka mag. Karmen Furman, bistriški podžupan Stanislav Mlakar in poljčanski podžupan Jože Kohne.

Proslave so se udeležili tudi direktorji drugih socialnovarstvenih zavodov, predstavniki Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, svojci in drugi. Slavnostno prireditev je popestrilo ubrano petje vokalne skupine Bleščice iz Poljčan. Osrednja govornica je bila direktorica doma Iva Soršak. V imenu stanovalcev se ji je za uspešno delo in posluh za njihove potrebe zahvalil Andrej Krumpak, ki je tudi predstavnik stanovalcev v Svetu doma.

Ob praznovanju so si zastavili tudi projekt 70 želja za 70 let, v okviru katerega so izpolnili posebne želje stanovalcev. Tako so na prireditvi Dan doma 2022 izpolnili željo stanovalke po nastopu glasbene družine Šabec Kidrič.

V sredo zvečer pa so si stanovalci in obiskovalci lahko ogledali gledališko predstavo Vesna Kulturno umetniškega društva Matiček s Spodnje Polskave.

Praznovanje so podprli različni donatorji in sponzorji, za kar se jim Dom dr. Jožeta Potrča iskreno zahvaljuje. Dve podjetji sta donirali sredstva za nakup premičnega ležišča – vozička OLDI, ki so ga že naročili za vsako hišo po enega. To bo velika pridobitev za nepomične stanovalce, ki ne zmorejo sedenja na invalidskih vozičkih ali na počivalnikih, s pomočjo OLDIJA pa bodo spet videli sonce, zelenje domskega parka in atrija ter se naužili svežega zraka.

Tako stanovalci kot njihovi svojci in zaposleni so bili z obema prireditvama izjemno zadovoljni, saj so prejeli mnoge čestitke za odlično organizacijo in vsebino obeh dogodkov. Iz Urada predsednika Republike Boruta Pahorja so prejeli opravičilo za predsednikovo odsotnost na osrednji slovesnosti in iskrene čestitke ob praznovanju ter zahvalo za njihovo cenjeno poslanstvo.

V Domu dr. Jožeta Potrča bodo kmalu začeli z nadzidavo in nadgradnjo doma v Slovenski Bistrici, čaka pa jih tudi preureditev obstoječih prostorov doma v Poljčanah.

Foto, vir: Dom dr. Jožeta Potrča, FB

S. B.