Dopolnitev dogovora za razvoj podravske in koroške razvojne regije

Podpisali dopolnitev dogovora za razvoj podravske in koroške razvojne regije, ki tokrat obema regijama prinaša okoli 100 milijonov evrov državnega in evropskega denarja.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v Mariboru s predstavniki razvojnih svetov podravske in koroške regije podpisal dopolnitev k Dogovoru o razvoju regij iz drugega poziva, ki bo omogočila sofinanciranje projektov v regijah.

Tokrat gre večinoma za projekte urejanja komunalne infrastrukture v obrtnih conah, izgradnje kolesarskih povezav, kanalizacije in zagotavljanja oskrbe s pitno vodo.

V podravski regiji je 29 novih projektov v skupni vrednosti dobrih 147 mio EUR, za katere bo država iz evropskih virov in proračuna zagotovila 78,6 milijona evrov. Od tega je en sektorski projekt, in sicer gradnja obvoznice v Kidričevem. V koroški regiji bo tako sofinanciranih 22 novih projektov, zanje bo iz državnega proračuna in evropskih virov namenjenih 21,1 milijona evrov. Skupna vrednost koroških projektov je dobrih deset milijonov višja od sofinancerskega deleža. Morebitne razlike bodo v obeh regijah krile predvsem lokalne skupnosti.

Vir in foto: večer.com