Dr. Aleksandra Pivec: “Diskreditacija, nato likvidacija”

Dr. Aleksandra Pivec (vir: FB)

Svet stranke DeSUS je na dopisni seji, ki se je končala danes opoldne, podprl poziv predsedniku vlade Janezu Janši, naj Aleksandro Pivec razreši z mesta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter na to mesto imenuje Jožeta Podgorška, zdaj državnega sekretarja.

Predlog so Svetu stranke poslanci DeSUS in začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar, za je glasovalo 38 članov sveta, 9 jih je bilo proti, 12 pa je bilo vzdržanih oziroma niso glasovali.

Na to se je oglasila dr. Aleksandra Pivec in zapisala:

“Aktivnosti, ki se vršijo, so pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in likvidacije mene iz vseh funkcij in javnega političnega prostora in tudi tokrat popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov. Zloraba stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se je skoncentriralo na pritiske posameznikov v organih stranke, je tipičen primer.

Skrbi me za prihodnost stranke, ki se s temi dejanji dokončno razdvaja in postaja stranka interesov posameznikov in ne stranka za ljudi. Gre za izpolnjevanje lastnih interesov in maščevanja ter preprečevanja zaključevanja težkih, a pomembnih odprtih tem, kot je dogajanje v državnih gozdovih. To bi se z mojim umikom iz funkcije prikrilo in utišalo.

Posameznikov, ki so dali osebam iz ozadja obljubo, da bodo rušili Vlado RS preko Aleksandre Pivec. Pri tem uporabljajo znane metode, najprej diskreditacija nato likvidacija.

Za njih je pomembno, da se prepreči razčiščevanje kriminalnih dejanj v družbi Slovenski gozdovi, zato sem vsak dan znova deležna pritiskov in sistemskega političnega obračunavanja. Vse za to, da se mene odstrani in zruši Vlado RS.

Na to evidentno kaže dejstvo, da se niso ustavili pri mojem umiku in položaja predsednice stranke. Namen se izrazito kaže v zahtevi po moji odstavitvi iz funkcije ministrice, popolnoma brez argumenta proti mojemu strokovnemu delu in kljub veliki podpori deležnikov, ki jih resor pokriva (kmetov, gozdarjev, lovcev in ribičev). Njihova podpora je bila večkrat tudi javno izražena.

Navkljub pozitivnemu odzivu terena in občinskih organizacij, ki pri teh dejanjih ne želijo sodelovati, se izvajajo vse aktivnosti v smeri onemogočanja moje kandidature na kongresu, kjer bi se naj znova potegovala za mesto predsednice stranke.

Vse poteze začasnega zastopnika stranke in poslanske skupine kažejo na željo po preprečitvi moje kandidature na kongresu. Verjamem, da se stranka približuje točki, ko ne bo več imela prihodnosti na političnem prostoru. Moja prva prioriteta ostaja zagotovitev poštenih postopkov in volitev na kongresu stranke.”

Ob koncu se je Pivčeva zahvalila “vsem posameznikom in skupinam za močno podporo na terenu in moč, ki mi jo s tem dajete”.

V kabinetu predsednika vlade so za STA povedali, da poziva sveta DeSUS glede razrešitve ministrice ne bodo komentirali.

M. P.