Dr. Anže Logar potrdil kandidaturo za predsednika države

Dr. Anže Logar, nekdanji zunanji minister in poslanec, je uradno sporočil, da bo kandidiral za predsednika države. V izjavi za javnost je povedal, da bo kandidaturo vložil s podpisi državljanov, ima pa tudi podporo SDS, za kar je, kot je dejal, hvaležen.

Kar se tiče podpore drugih strank, je to odločitev organov teh strank. Vesel bo vsakršne podpore, pa je odgovoril na vprašanje, ali računa na podporo NSi in drugih strank. Prvopodpisana na kandidaturi bo evroposlanka Romana Jordan.

“Moja kampanja bo zelo inkluzivna, odvisna od vsakega posameznika. Podpise bomo začeli zbirati v drugi polovici avgusta. Želim, da te podpise čimprej zberemo in da kandidaturo tudi uradno vložimo,” je še dodal Logar.

Na vprašanje, kdaj je sprejel odločitev, da kandidira za predsednika republike, Logar odgovarja: “Že nekaj časa se igram s to idejo. Ključno je bilo predvsem povolilno dogajanje, predvsem s seznami in veleposlaniki. To je bila pika na i, ko je treba reči, dajmo sodelovati. Dajmo prevzeti dobre stvari. Logično je, da ima vsak malce drugačen pogled na svojo politiko, a ne negirati vsega, kar je bilo v preteklosti dobro narejeno, samo zato, ker je nekdo drug to delal.”

Slogan dr. Logarja na prihajajočih volitvah je: Sodelujemo ZA prihodnost!

Vir: Twitter

M. P.