Dr. Milan Zver: Imamo rešitve za varnostne grožnje in predloge za večjo blaginjo ljudi

Evropski poslanec in nosilec skupne liste SDS + SLS dr. Milan Zver se je pred dnevi mudil v Slovenskih Konjicah, kjer je na srečanju z volivci govoril tudi o ključnih izzivih Evropske unije, ki so pred nami, največji problem pa je varnost.

Dejal je: “Evropska ljudska stranka ima s svojim spitzenkandidatom Manfredom Webrom program za volitve, ki nosi vse odgovore na vse ključne izzive Evropske unije. Največji problem, s katerim se soočamo, je varnost. Ranljivi smo tudi na področju obrambe, nad nami visi grožnja ilegalnih migracij in grožnja terorizma.”

Povedal je, da je Evropska ljudska stranka, katere del je tudi SDS, pripravila tudi rešitve za vse to, in sicer:

»Predlagamo evropsko vojsko, ki ne bo nadomestila nacionalne vojske, ampak bo sodelovala ob nacionalnih vojskah, za neprodušno zaprte zunanje meje bomo okrepili Frontex, tako tudi ne bo več notranjih meja, za boj proti terorizmu pa predlagamo ustanovitev institucije po vzoru FBI, ki bo skrbela za varnost državljank in državljanov.”

Dodal je, da imajo tudi za grožnjo kibernetskih napadov pripravljeno vzpostavitev kibernetske vojske, ki bo te napade preprečevala.

“Na področju varnosti je torej nujno treba nekaj narediti, in to veliko prej kot to predlagajo leve stranke. Levica namreč meni, da bi ukrepe potrebovali nekje do konca 2029, mi pa vemo, da bo do takrat lahko k nam prišlo še ogromno ilegalnih migrantov in da bo lahko situacija še slabša. Vemo, da se z ukrepi mudi, zato tudi predlagamo, da se uveljavijo do leta 2022. S temi ukrepi se bo EU tudi ubranila,” je dejal evropski poslanec.

Povedal je še, da njihov program poleg ukrepov za večjo stopnjo varnosti vsebuje tudi ukrepe za blaginjo.

O volitvah in skupni listi

Evropski poslanec je govoril tudi o prihajajočih se volitvah za evropski parlament in dejal, da je to, da se je SDS odločila za sodelovanje s SLS na teh volitvah »dodana vrednost«.

“S skupno listo bomo, verjamem, dosegli še boljši izid kot smo ga imeli na preteklih volitvah,” je dejal dr. Zver. Ekipo kandidatov in kandidatk na listi je ocenil kot odlično ter tudi kot zelo strokovno in močno.

Šarec išče upravičenje

Glede zdajšnje slovenske vlade pod vodstvom Marjana Šarca pa je dejal, da ima ta velik problem, ki se imenuje demokratični deficit. “Predsednik vlade Marjan Šarec je izgubil vse volitve, na katerih je sodeloval doslej: predsedniške, lokalne, parlamentarne. Zdaj bi rad popravil to sliko, na evropskih volitvah bi rad zmagal, zato, da bi si pridobil upravičenje, da sploh lahko še vlada. Toda tega upravičenja nima, vse dokler ne bo korektno zmagal na nacionalnih parlamentarnih volitvah,” je povedal dr. Zver.

M. P.