Dr. Pretnar o Potrču: “Strahopetec ostane strahopetec”

Od leve: dr. Janez Pretnar, Marko Potrč in Edvard Kadič. (vir: Zajem zaslona)

“Strahopetec ostane strahopetec,” je v včerajšnji oddaji Planet18 na Planetu o Marku Potrču iz Pesnice (Pesniški dvor) povedal mikrobiolog dr. Gorazd Pretnar. Poudaril je, da se Potrč z njim noče neposredno soočiti, da je ena velika reva, v svojih podlih razpravah pa manipulira. 

“Potrč ima zelo dobrega odvetnika, ki skrbi za njegovo retoriko. On ne trdi, ampak se ves čas samo sprašuje o ukrepih in v tem primeru ne prestopi tiste nevidne meje med zakonitim in nezakonitim. Kajti z vprašanji kazenska ovadba v skladu z zakonikom Republike Slovenije ne bi zdržala na sodišču,” je dejal Pretnar, ki meni, da je Potrč s svojimi nastopi naredil veliko škode za krizo, ki jo imamo v Sloveniji.

Povedal je tudi, da Potrč v svojih razpravah razpreda o besedah, ki so bile izrečene že pred desetletji.

“Potrču, ki veliko govori o smrtnosti zaradi koronavirusa, pa je treba povedati, da obstaja tudi svetost življenja. Vsak rad živi in vsak ima pravico, da se rodi in umre v svojem času. Tisti, ki so umrli, in s katerimi leti in priključenimi boleznimi manipulira, bi lahko živeli eno ali še več let. To je taka podlost, ki si je jaz s svojo etiko ne bi nikoli mogel privoščiti. To pove vse o tem človeku,” je povedal dr. Pretnar.

V oddajo se je vključil tudi Marko Potrč, domnevno iz Švedske, kjer naj bi se trenutno nahajal skupaj z družino. Dejal je: “Od samega začetka poudarjam sledeče – virus obstaja, virus je resničen in ni nenevaren.” (Zanimivo!)

V oddaji je sodeloval tudi strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič. Za Potrča je dejal, mojster šova, ki se zaveda, kako peljati zadevo brez mejnih argumentov.

“Iti v neposredni spopad s strokovnjakom brez lastnega strokovnega znanja, bi bilo za Potrča pogubno. Sklicuje se na neke avtoritete, ker sam ni avtoriteta,” je pojasnil.

“Vplivneži gradijo svoj vpliv z namenom trženja oziroma z namenom kapitalizacije tega vpliva. Virus je samo sredstvo, kako okrepiti svoj vpliv na trgu, pri svoji prepoznavnosti, pri lažji pridobitvi naročil za snemanje novih oddaj in promocij fitnes opreme” je še povedal Kadič.

Znani teoretski psihoanalitik mag. Roman Vodeb pa je ob tem na Twitterju zapisal:

“In zdaj je – v svoji stiski, ko se ne more odreči svoje popadljivosti – protestno pobegnil na Švedsko – ne vedoč, da na ta način škodi svojim otrokom, družini. Ljubezen do lastnega besa ima raje kot svoje otroke/družino. To je zelo nezrelo, patološko.”

Vir: siol.net/

M. P.