Dr. Vlasta Krmelj: Ponujam projekte, za katere vemo, kje bomo lahko pridobili denar

Dr. Vlasta Krmelj

Dr. Vlasta Krmelj kandidira za županjo Občine Selnica ob Dravi. Volivci in volivke se tako lahko že odločajo o tem, katero izmed dveh kandidatk bodo izbrali za županjo. Tokrat nas je zanimalo, kako dr. Vlasta Krmelj, ki je kandidaturo za županjo v občini napovedala prva, ocenjuje predvolilno kampanjo, kakšne so razlike med kandidatkama in njunima programoma ter kakšne so največje težave, s katerimi se srečujejo v Občini Selnica ob Dravi.

Kako ocenjujete iztekajočo se predvolilno kampanjo, ste bili deležni kakšnih nizkih opazk ali udarcev?

Volilna kampanja je bila dobra in dokaj poštena. Sva samo dve kandidatki in to pomeni, da ni bilo velike potrebe po neresnicah in drugih neprijetnih načinih. Ker živim v svoji domači občini že vse življenje, me ljudje poznajo in poznajo moje preteklo delo, zato je bilo za neprimerno kampanjo prostora zelo malo.

Kakšne ocenjujete, da so največje razlike med kandidatkama?

Obe kandidatki ponujava zelo podoben program, ker smo manjša občina in vsi vemo za potrebe. Zelo velika razlika pa je v tem, da jaz ponujam že oblikovane projekte, kjer vemo, kje bomo iskali oziroma pridobili finančna sredstva. Moja protikandidatka pa računa samo na državo, ki pa nam je, žal, zadnjih 20 let dala zelo malo denarja. Prav tako v svojem mandatu dajem velik poudarek novemu načinu dela v občinski upravi, ki mora postati resničen servis občanom in jim pomagati pri izpolnjevanju njihovih potreb in želja za kvalitetno bivanje in delo v občini.

Obiskovali ste tudi kraje, s kakšnimi težavami se ljudje v občini največ srečujejo?

Eden največjih problemov je pločnik in prehodi za pešce v občini, saj se nahajamo ob zelo prometni glavni cesti Maribor Dravograd. Do zdaj občina ni bila sposobna pripraviti projekte in se z državo dogovoriti za izgradnjo pločnikov, ne glede na to, da smo imeli že številne prometne nesreče zaradi te zelo nevarne poti. Zelo slabe so tudi številne lokalne ceste v občini, nedokončan je vodovodni in kanalizacijski sistem, pa v vrtcu pušča streha, pojavljajo se miši, športnikom primanjkuje prostora, kraji izven občinskega središča so bili v preteklih letih skoraj pozabljeni, občani so v sporih z občino, primanjkuje stanovanj in malo imamo podjetij v občini. Ob tem pa smo še zelo zadolžena občina.

Želite še kaj sporočiti volivcem, jih nagovoriti?

Spoštovani volivci, v preteklih dneh in tednih ste slišali veliko obljub. Verjamem, da boste po razmisleku volili tisto osebo, ki je predstavila realne možnosti za izvedbo projektov in ki je s svojim dosedanjim delom dokazala, da izpolni dane obljube. Zato vabljeni na volitve in sooblikujte prihodnost naše občine.

A. L.