Družinska tragedija v Gerečji vasi

Policisti so bili včeraj okrog 16.30 obveščeni o tem, da je prišlo v okolici Ptuja do družinskega spora. Ob prihodu na kraj tragedije so našli 61-letnega moškega in 35-letnico, ki jima kljub pomoči reševalcev ni bilo pomoči, 58-letno žensko pa so odpeljali v bolnišnico, a je izgubila življenje.

“Vsi trije so v sorodstvenem razmerju. V tej zvezi je že bila odvzeta prostost 35-letniku, prav tako v sorodstvenem razmerju, ki je bil odpeljan v bolnišnico,” so sinoči sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po neuradnih informacijah Večera je do tragedije prišlo na dveh naslovih v Gerečji vasi v občini Hajdina. 35-letni Silvo D. je po poročanju časnika umoril svojo partnerko vpričo štiriletnega otroka. Nato je odšel v hišo njenih staršev in z nožem napadel njena starša, 61-letnega očeta in 58-letno mati. To so odpeljali v bolnišnico, kjer je kmalu umrla.

Domačini domnevajo, da je do tragedije prišlo po tem, ko je partnerka osumljencu povedala, da je njunega razmerja konec, so še zapisali v Večeru.

Policija je včeraj še sporočila, da sta bili na kraju dogodka državna tožilka in preiskovalna sodnica. Več podatkov pa bo znanih v prihodnjih dneh.

M. P.