Državljani: Solidarnostni dodatek za upokojence je bil upravičen

(vir: družbena omrežja)

Vlada pod vodstvom Janeza Janše v protikoronskih paketih ni pozabila na upokojence. Upokojencem z najnižjimi pokojninami je zagotovila dva solidarnostna dodatka.

Slovenska demokratska stranka je tudi letos izvedla Posvet z volivci, kjer je državljane vprašala, ali je bila pomoč upokojencem z najnižjimi pokojninami upravičena. V letošnji akciji je sodelovalo več kot 27.000 gospodinjstev.

Da sta bila solidarnostna dodatka v času koronakrize upravičena, je odgovorilo 80 odstotkov vseh, medtem ko se preostalih 20 odstotkov s tem ne strinja.

Solidarnosti dodatek je prejelo več kot 300.000 upokojencev z nizkimi pokojninami. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 evrov, so prejeli dva solidarnostna dodatka po 300 evrov. Skupaj so torej prejeli 600 evrov. Upokojenci, s pokojnino med 510,01 in 612 evri, so skupaj prejeli 460 evrov solidarnostnega dodatka, oz. dvakrat po 230 evrov. Solidarnostna dodatka so dobili tudi upokojenci s pokojnino med 612,01 in 714 evri. Prejeli so dvakrat po 130 evrov, torej so skupaj prejeli 260 evrov.

V SDS so ob tem zapisali: “Rezultati Posveta predstavljajo odločilno vodilo pri našem delu za skupno dobro ljudi, zato se Vam zahvaljujemo za Vaše odgovore. V želji po čim bolj relevantnih rezultatih smo vsak vprašalnik skrbno prebrali, pregledali, preučili in ga arhivirali, saj Vaše mnenje šteje!”

M. P.