Državljanom višje cene, elektro oligarhu milijonski zneski!

Robert Golob (vir: Zajem zaslona)

V teh dneh, ko posamezniki prejemajo položnice tudi s po dvakrat višjimi zneski za električno energijo, za jutri pa je napovedana tudi bistvena podražitev kurilnega olja (vir) je naravnost šokantna novica o višini nagrad vodstvu trgovske družbe GEN-I, ki je podražila energijo.

Robertu Golobu, poleg prihodkov iz redne plače, ki znašajo več kot 400 tisoč evrov bruto, pripada še posebne nagrada v skupni vrednosti 1,9 milijona evrov bruto.

To je po neuradnih, vendar zanesljivih informacijah portala Pozareport.si razvidno iz letnega poročila družbe GEN-I za leto 2021. Požar navaja, da je do tega visokega zneska prišlo zaradi specifične Golobove pogodbe in dobičkov družbe GEN-I v preteklem letu.

Tudi za druge člane uprave je vrhunsko poskrbljeno. Igor Koprivnikar, danes predsednik uprave GEN-I, naj bi poleg plače dobil še dober milijon evrov nagrade.

Natančnejši (oziroma uradni) podatki bi sicer lahko bili na voljo že prihodnji teden, po seji nadzornega sveta krovne družbe Gen Energija, ki naj bi se sestal prihodnji torek (14. junija), mora pa letno poročilo obravnavati še skupščina GEN-I.

Pri teh neverjetno visokih prejemkih je treba spomniti, da gre za denar iz državne energetike. GEN-I je namreč trgovsko podjetje, iz državne Jedrske elektrarne Krško kupuje elektriko po dampinški ceni in jo prodaja po nekajkrat višji ceni.

Požar je še spomnil, da je Golob pod medijskimi žarometi predvolilne kampanje obljubil, da bo to nagrado razdelil med tako imenovane nevladne organizacije.

Vir: pozareport.si

M. P.