Državni sekretar Gorenak postal tarča napada

“Prišli smo do nevzdržnega stanja. Sedaj se sredi belega dne nezakonito snema in napada (napadalec je očitno želel vstopiti celo v stanovanje Vinka Gorenaka) že kar državne sekretarje v kabinetu predsednika vlade. Sedaj pa res morajo zazvoniti vsi alarmi v državi!” Tako je sinoči na Twitterju zapisal mariborski poslanec mag. Dejan Kaloh.

Dr. Vinko Gorenak pa je na svojem blogu dogodke natančneje pojasnil.

Zapisal je, da je včeraj okoli 14.45 uri zapuščal državni zbor. Prek prehoda za pešce se je napotil na drugo stran v smeri Maximarketa. Opazil je pojočega majorja Troho, ob njem pa je bil možakar, visok okoli 180 cm, z brado, star okoli 50 do 55 let.

“Nekaj sta si povedala na uho, točneje Troha je to povedal omenjenemu neznancu, ta pa se je zapodil proti meni. Z razdalje dobrega metra ali metra in pol me je s prenosnim telefonom začel snemati in me je prosil za kratek dve minutni pogovor, kot je dejal,” je zapisal Gorenak, ki se je ustavil in ga vprašal, kaj želi.

Še naprej ga je snemal s prenosnim telefonom, govoril, da epidemije ni, da si jo je izmislil Janez Janša in da zato umirajo nedolžni ljudje.

Dr. Gorenak je hitro ugotovil, da razgovor z njim ni mogoč, zato je nadaljeval pot, on pa mu je sledil, postavljal vprašanja in nenehno snemal, z razdalje tudi celo manj kot pol metra. Gorenak se ni odzival, neznanec je skakal okoli njega. Ker ni šlo drugače, ga je dr. Gorenak odrinil od sebe.

Pri vhodu v blok Gorenakovega službenega stanovanja za Dramo v Ljubljani je neznanec želel vstopiti v blok, dr. Gorenak ga je moral spet odriniti, da je lahko zaprl vrata in mu je nasilni vstop preprečil.

Ob tem spomnimo, da je podobno taktiko pred časom uporabil tudi raper Zlatan Čordić, ki je sredi Ljubljane pričakal dr. Milana Kreka, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), in nato nekaj časa skakal okoli njega. Troha pa je zdaj za to uporabil, zlorabil, tretjo osebo.

Stvari so resne, od sledenja, nadlegovanja, domnevnega intervjuja in snemanja do česa drugega, hujšega, je lahko samo korak. Poslanec Kaloh ima prav. Zazvoniti morajo vsi zvonci!

Vir: Postal sem tarča napada – dr. Vinko Gorenak

M. P.