DRŽAVNI SVETNIK BOJAN KEKEC OB KULTURNEM PRAZNIKU NA OSNOVNI ŠOLI STOPIČE

Vir: ds-rs.si

Državni svetnik Bojan Kekec je v četrtek, 9. februarja 2023, ob slovenskem kulturnem prazniku in 6. obletnici Rastoče knjige, nagovoril učence, učitelje in starše Osnovne šole Stopiče. 

Kot je poudaril v nagovoru, smo Slovenci eden redkih narodov, ki praznik kulture slavi kot državni praznik. Naša samostojnost je zrasla na krilih kulture. Vse, dokler si nismo izborili lastne države, je bil spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna temeljna vez, ki nas je povezovala v domovini in zunaj nje. Praznik kulture nas v zgodovini ni nikoli razdvajal, ampak je bil vselej ponosna vez, da smo vsi Slovenci.

Osnovna šola Stopiče se je pred šestimi leti pridružila projektu Rastoča knjiga, katerega častni pokrovitelj je Državni svet Republike Slovenije. Osrednja misel, ki osnovno šolo Stopiče vodi v 6. letu projekta, je »SKUPAJ Z ROKO V ROKI ZMOREMO VEČ«. Z vrednoto medsebojnega sodelovanja in pomoči so uspeli povezati številne šolske aktivnosti in s posebnim poudarkom plemenititi odnose znotraj in izven šolskega okolja. Državni svetnik Bojan Kekec in ravnateljica šole Sabina Hočevar sta ob koncu prireditve na podstavek skulpture stopiške deklice Božane z rastočo knjigo svečano položila šesto knjigo, ki so jo spisale učenke in učenci šole.

Vir: ds-rs.si