DSDS 2018: MIA GUČEK V POLFINALU

Sinoči je v Nemčiji potekal že 2. live show priljubljene oddaje DSDS “Deutschland sucht den Superstar” (slov. Nemčija išče superzvezdo) s tematiko  “Mein Lieblingssong” (slov. Moja najljubša skladba). Osem DSDS kandidatov je  ponovno stopilo na veliki oder. Med njimi pod zaporedno številko 6 tudi Slovenka Mia Guček. S skladbo “Euphoria” izvajalke Loreen je poskrbela za pravo evforijo med publiko in gledalci pred domačimi zasloni.

Osem preostalih kandidatov je odpelo pesmi, s katerimi povezujejo zelo osebno zgodbo ali ljubljeno osebo. Slišali smo raznolike skladbe, vse od Céline Dion do Philippa Poisela:

Giulio Arancio: “Skin”, Rag’n’Bone Man

Janina El Arguioui: “Respect”, Aretha Franklin

Lukas Otte: “Life Is A Rollercoaster”, Ronan Keating

Marie Wegener: “My Heart Will Go On”, Céline Dion

Mario Turtak: “Isn’t She Lovely”, Stevie Wonder

Mia Guček: “Euphoria”, Loreen

Michael Rauscher: “Schieß mich doch zum Mond”, Roger Cicero

Michel Truog: “Ich will nur”, Philipp Poisel.

Vokalna trenerja Juliette in Philippe, ki sta zadolžena za vseh osem kandidatov, sta tokrat poskrbela za obilo zabave. Najljubše skladbe vseh osmih kandidatov sta odpela s helijem.

Gledalci pred domačimi zasloni so ponovno odločali s tele- in SMS-votingom, kdo si bo pridobil vstopnico za naslednji krog. Dva kandidata z najnižjim številom glasov, Giulio Arnacio in Mario Turtak, sta spakirala kovčke za domov. Mia Guček se je tokrat gladko uvstila v naslednji krog oz. polfinale.

Mio bomo lahko slišali ponovno že prihodnjo soboto, dne 28. 4. 2018 ob 20:15 uri na nemškem programu RTL.

Mia, držimo ti pesti za čim boljšo uvrstitev!

Njen nastop si lahko ogledate na spletni povezavi:

https://www.rtl.de/cms/sendungen/superstar/dsds-videos.html

K. V.

Foto: rtl.de