Duplek: Projekti, ki so jih udejanjili v tem mandatu

Marko Rems (vir: arhiv)

Občinski odbor Slovenske demokratske stranke Duplek je pred štirimi leti za župana podprl Mitjo Horvata. Marko Rems, predsednik dupleškega občinskega odbora SDS, pa v tokratni tiskani reviji Demokracija navaja, da te odločitve še danes ne obžalujejo. Njihovo sodelovanje je odlično, še posebej zato, ker znajo drug drugemu prisluhniti in najti rešitve za skupno dobro občanov.

Na vprašanje, kaj jim je v tem času skupaj z županom uspelo realizirati, pa Marko Rems odgovarja:

“Posebno ponosni smo seveda na našo večnamensko dvorano pri centralni osnovni šoli v Dupleku, ki je postala zelo priljubljeno stičišče mladih in malo manj mladih. V dvorani se izvajajo koncerti, prireditve in druženja, v zgornjih nadstropjih pa imajo tudi društva občine Duplek svoje dejavnosti.

Prav tako nam je uspelo urediti kar precejšen del prizidka Osnovne šole Zgodnji Duplek – Žitečke šole, kjer so dodatni prostori vrtčevskih oddelkov sprostili obstoječe prostore šole.

Sledile so mnoge obnove cest, kanalizacijski projekti, ulična razsvetljava.

Na kulturnem področju pa smo v okviru zmožnosti obnovili grad Vurber. Danes so na gradu Vurberk številne prireditve, gostilnica Huda Liza pa mu doda brezčasnost in prostor, ker se občani sprostijo in se družijo vse generacije.

Počasi se ureja tudi Wakepark Duplek, ki je v naš kraj pripeljal goste iz tujine, saj se želijo preizkusiti v deskanju na vodi. Park je opremljen z različnimi igrali, kar občanom in gostom omogoča razgibavanje in spodbuja zdrav način življenja. Še veliko stvari bi lahko našteili, a naša želja je nadaljevati v tem tempu, saj je želja in pobud veliko.”

Marko Rems, ki je tudi predsednik Občinskega odbora SDS in občinski svetnik, je še poudaril, da so bile realizirane vse njihove pobude, da pa te še sproti dopolnjujejo.

Celoten intervju si lahko preberete v zadnji tiskani številki Demokracije, z dne 15. septembra 2022.

M. P.