Duplek: Bogat praznični program – za vsakega nekaj

Občina Duplek je za te predpraznične in praznične dni pripravila bogat program. Od danes do srede, praznika sv. Štefana, ko bo blagoslovitev konj, se bomo v Dupleku lahko udeležili številnih prireditev. Jutri in v soboto bo pri Kulturnem domu v Sp. Dupleku potekal tudi Božično novoletni sejem.

Program za danes in naslednje dni je naslednji:

  • Danes, 20. 12., ob 18. uri: Božični koncert Moškega pevskega zbora Korena

Moški pevski zbor KUD Tonček Brezner iz Korene organizira v cerkvi Sv. Barbare v Koreni tradicionalni Božični koncert.

Sodelujejo: Otroški in mladinski pevski zbor OŠ Korena, Cerkveni pevski zbor, Ljudske pevke iz Korene in  Dvorjanski muzikanti.

  • Jutri, v petek, 21. 12.: Otvoritev božičnega sejma, ki bo odprt tudi v soboto, 22. 12.

Pri Kulturnem domu v Sp. Dupleku bo dva dni potekal Božično novoletni sejem s ponudbo unikatnih izdelkov in domačih dobrot. Na prireditvenem prostoru ob drsališču in stojnicah sejma bo poskrbljeno za praznično vzdušje in zabavo z različnimi glasbenimi izvajalci.

  • Jutri, v petek, 21. 12., ob 17. uri: Lutkovna predstava »Cesarjeva nova oblačila«

Jutri, na dan otvoritve sejma, bo v dvorani Kulturnega doma v Sp. Dupleku tudi prireditev za najmlajše s krasitvijo smrečice (otroci iz vrtcev v občini Duplek), Lutkovno predstavo v izvedbi učencev Osnovne šole Duplek, z naslovom »Cesarjeva nova oblačila«, obiskom Božička in obdaritvijo otrok.

  • Jutri, v petek, 21. 12., ob 18. uri: Nastop vokalne skupine IL DIVJI

Pri Kulturnem domu v Sp. Dupleku bo jutri na prireditvenem prostoru ob drsališču nastopila vokalna skupina IL Divji.
Vokalno skupino IL Divji sestavlja 5 članov in skupaj pojejo že od septembra 2010. Prihajajo iz Štajerske. Prepevajo slovenske, angleške in hrvaške pesmi in so pravi mix starega barbershop-a, ljudskega petja in klap.

  • V soboto, 22. 12., ob 18. uri: Koncert božičnih pesmi v izvedbi Darje in Primoža Krambergerja

Tudi drugi dan sejma bo glasbeno obarvan. Tako bosta v soboto na prireditvenem prostoru ob drsališču nastopila Darja in Primož Kramberger z izvedbo božičnih pesmi.

  • V soboto, 22. 12., ob 19. uri: Zabava z glasbeno skupino “Low Budget” – oder ob drsališču

Nastopila bo glasbena skupina Low budget. Obeta se nam čisto ta prava božična zabava v izvedbi skupine Low budget.

  • V nedeljo, 23. 12., ob 17. uri: Koncert Dvorjanskih muzikantov

Kulturno društvo Duplek, Dvorjanski muzikanti, prireja koncert v domu kulture v Dvorjanah.
Gostje koncerta bodo: Lukasovi frajtonarji, Moški pevski zbor KUD Franc Preložnik Dvorjane, Gledališko društvo Vurberk, Nives Polanec, Glasbeno društvo Fantje izpod Vurberka in Moški pevski zbor KUD Brezner Tonček Korena.

  • V ponedeljek, 24. 12.: Polnočnice
  • V sredo, 26. 12., ob 11. uri: Žegnanje konj pri cerkvi sv. Martina v Dvorjanah

Ob godu sv. Štefana, zavetnika konj, ki ga krščanska cerkev slavi kot prvega mučenca, se po državi zvrsti vrsta blagoslovov konj. Sv. Štefan je bil jeruzalemski diakon, ki so ga zaradi oznanjanja krščanske vere obsodili na smrt s kamenjanjem, za zavetnika konj in živine na splošno pa so ga v Srednji in Severni Evropi razglasili, ker je nadomestil neko pogansko božanstvo, ki je indoevropskim ljudstvom varovalo konje ter živino. Tradicionalni blagoslov konj bo tako tudi v občini Duplek, na parkirišču pri cerkvi sv. Martina, po drugi maši, v sredo 26. decembra 2018. Blagoslov bo opravil farni župnik, Ivan Vodeb.

Prireditelji vabijo vse ljubitelje konj, tudi iz sosednjih krajev.

Program dogodkov, kot ga je na svoji spletni strani objavila Občina Duplek:

M. P.