petek, 14 junija, 2024
Doma Podravje Edini bančni račun Društva Maus ponovno blokiran

Edini bančni račun Društva Maus ponovno blokiran

Nataša Švikart Žumer (vir: YouTube)

Društvo Maus in njegova edina lastnica ter direktorica Nataša Švikart Žumer, ki je zbirala denar za operacijo 6-letnega Gala iz Spodnjega Dupleka, je vnovič v težavah. Ponovno ima blokiran (edini) bančni račun. Švikart Žumerjeva je bila že tudi pred tem slaba plačnica, račune je poravnavala 120 dni (4 mesece) po zapadlosti. 

Nataša Švikart Žumer je v začetku oktobra novinarjem Nove 24TV, ko so stopili v stik z njo, zatrdila, da bo “sposojeni” denar za Gala v višini najmanj 30.000 evrov vrnila “v najkrajšem možnem času. Torej, največ dva meseca”.

Podatki zdaj kažejo, da iz tega očitno ne bo nič, bančni račun Mausa je že drugič letos blokiran. Prvič je bil za 14 dni blokiran že avgusta, drugič je zdaj od 15. oktobra 2019 dalje. Skupna blokada je že 25 dni.

To tudi pomeni, da so in bodo vse morebitne prilive na račun najprej pobrali tisti, ki jim je Maus dolžan. Glede na to, da iz spletne baze Gvin.com izhaja, da Maus nima nobene pravnomočne izvršbe na račun (ali tožbe), je najverjetneje, da je Maus blokirala Finančna uprava RS (Furs) – za davke in prispevke od plače Švikart Žumerjeve, ki je edina zaposlena v Mausu.

Nadlje podatki kažejo, da je bila Švikartova slaba plačnica že tudi v preteklem obdobju. Maus je namreč že najmanj leto dni obveznosti poravnaval 120 dni po zapadlosti. Iz tega je možno sklepati, da so bile finančne težave tiste, ki so Švikart Žumerjevo vodile v zbiranje “donatorskih” sredstev. Prek računa, še več pa prek različnih “humanitarnih” skrinjic ali škatel, kjer se je pretakala gotovina.

Vir: Ajpes in Gvin.com

M. P.