Elektrooligarh ponovno potrjuje, zakaj je vstopil v politiko!

(vir: pixabay.com)

Elektro oligarh Robert Golob, ki je povedal, da natančno ve, zakaj je vstopil v politiko, je že hitro pokazal svoje prave barve. Po krinko obvladovanja energetske draginje zdaj namerava pospešiti gradnjo velikih sončnih elektrarn. Za to naj bi na infrastrukturnem ministrstvu, ki ga vodi Golobov tesni in večletni energetski sopotnik Bojan Kumer, že pripravili poseben načrt.

Ob tem Golob, ki je po nesreči tudi predsednik vlade, drugih obnovljivih virov energije, kot so voda in veter, sploh ne omenja, čeprav ima Slovenija na tem področju številne možnosti, nekatere projekte pa že več let blokirajo “njegovi nevladniki”.

Golob je v teh dneh povedal: “Skupaj z elektrogospodarstvom smo našli način, kako bomo gradili velike sončne elektrarne, ki bodo prilagojene posameznim lokacijam.”

Vendar pa je dejstvo, da je v Sloveniji treba najprej posodobiti elektro omrežja in transformatorske postaje, da bodo tisti, ki že imajo sončne elektrarne, lahko oddajali v omrežje polno moč, ki jo imajo montirano.

Lastniki sončnih elektrarn namreč opozarjajo, da je vedno več že tudi popolnih odklonilnih soglasij za priklop malih sončnih elektrarn na električno omrežje. Omrežja, ki so hranilnik električne energije, so v glavnem zastarela, to je trenutno največji problem. Brez omrežja oziroma priklopa nanj pa pade tudi ekonomika sončnih elektrarn (vir).

Vendar pa Golob o tem ne govori in očitno tudi ne razmišlja. Njegovo razmišljanje gre predvsem v smer podjetij, tistih, od koder je prišel in kamor bo očitno tudi (kmalu) odšel.

M. P.