Erjavec in Majcnova odstopila

Karl Erjavec (vir: družbena omrežja)

Karl Erjavec je na začetku današnje seje sveta stranke DeSUS odstopil z mesta predsednika, prav tako je izstopil iz stranke DeSUS. Sejo je nato tudi zapustil. Ob njem je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen. Člani sveta sejo nadaljujejo, po pričakovanjih bodo določili začasno vodstvo.

Kot je v izjavi novinarjem dejal Erjavec, je članom sveta stranke povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Prav tako z današnjim dnem tudi ni več član strank.

Svet stranke se je sicer danes zbral na seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici, Erjavec je namreč s podporo KUL neuspešno kandidiral za predsednika vlade. Sejo je Erjavec danes po nekaj minutah zapustil, z njim je odšlo tudi nekaj članov.

Sicer svet sejo nadaljuje. Po pričakovanjih bodo na njej določili začasno vodstvo stranke do kongresa. Po statutu stranke za začasno vodenje praviloma izvolijo enega od podpredsednikov, po odstopu Majcnove tako člani za začasno vodenje izbirajo med podpredsednikoma Antonom Balažkom in Brigito Čokl. Stranko, ki je imela v minulem letu dva volilna kongresa, pa tako zdaj čaka še tretji.

M. P.