Erjavec na bi Gantarju ponujal mesto generalnega konzula v Trstu

Tomaž Gantar

Portal Požareport danes poroča o zakulisnih igrah v DeSUS, potem ko je njegovo vodenje v soboto prevzel Karl Erjavec. Ta naj bi zdaj vlekel vse poteze, s katerimi naj bi skušal popeljati DeSUS iz vlade.

Kot poroča portal, je Erjavec zdravstvenemu ministru Tomažu Gantarju iz vrst DeSUS, ponujal, da mu, če odstopi kot minister in posledično načne ali celo zruši vlado, uredi funkcijo generalnega konzula v Trstu, to je diplomatsko prestižno službo v tujini in idealno le nekaj kilometrov stran od domačega naslova Tomaža Gantarja na Obali.

Tako Gantar zdaj vleče poteze, ki vodijo do njegovega odstopa. Pri tem naj bi tudi osebno prepričeval drugega ministra iz kvote DeSUS Jožeta Podgorška, ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, da bi že jutri kot ministra skupaj odstopila.

Tudi zaradi tega se v zadnjih dneh vrstijo množični izstopi iz DeSUS ter prehodi k novi stranki nekdanje predsednice DeSUS Aleksandre Pivec, ki se napoveduje. Gre za predsednico celjskega ZDUS Zdenko Jan, predsednika koprskega odbora DeSUS Ivana Ratošo in člana statutarne komisije Boruta Nejca Razgorška, napovedujejo pa se še izstopi vidnih članov DeSUS iz Pirana, Izole, Brd, Tolmina in Kobarida, poroča portal.

M. P.