Farsa: Reševanje vojaka Marjana!

Ko neverodostojna Bojana Muršič v svojih bralnih minutah ministru in vladi očita nekaj, kar je sama storila. (vir: zajem zaslona)

Danes v državnem zboru poteka interpelacija zoper Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, sicer pa predsednika stranke SMC.

Interpelacijo zoper Počivalška so vložile opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB, ki se mu tako maščujejo za to, ker ni pristal na zahteve Marjana Šarca po novih volitvah, ko je ta tik pred epidemijo novega koronavirusa vrgel puško v koruzo in odstopil. S to interelacijo ga zdaj njegovi opozicijski somišljeniki varujejo tudi pred obtožbami, ker je Slovenijo pustil povsem nepripravljeno na epidemijo.

Interpelacija je sicer farsa, napisana kot slab šolski spis, očitki opozicije glede nabave medicinske zaščitne opreme pa se poslušajo kot slabe šale.

Pri tem je našo pozornost vzbudila tudi ruška poslanka Bojana Muršič. Ne samo našo, njeno branje in očitki Počivalšku ter vladi so na družbenih omrežjih naleteli na salve posmeha.

Še najbolj je to povzeto v naslednjem tvitu:

“Poslanka SD  Bojana Muršič očita, da Vlada RS ni znala naročati zaščitne opreme. Sama pa je v preteklosti naročila pisarniški in potrošni material, dobila pa flis jopice z logotipom stranke SD. In ona danes modruje, kako se pravilno naroča oprema?”

Uporabnik Tuš je s tem spet spomnil na dejanja Muršičeve, ko je kar v breme ruške občine za več sto evrov naročila flis jopice za člane SD. Za to bi morala tudi kazensko odgovarjati, pa jo je rešila nova ruška županja Urška Repolusk. Verodostojnost pa takšna!

M. P.