Fenomenalna Praznična Bistrica

Praznična Bistrica (vir: RIC Slovenska Bistrica, FB)

Razvojno informacijski center (RIC) Slovenska Bistrica je za december 2019 pripravil fenomenalen praznični program, kakršnemu skorajda ni para ne v bližnji, ne v daljni okolici.

Za takšno organizacijo moraš res imeti rad svoj kraj in domačine v njem.

Začelo se je z Miklavževanjem, 5. decembra, ko je mesto obiskal Miklavž s spremstvom. Na notranjem grajskem dvorišču je sledil nastop Šole petja Orfeus.

Božično-novoletni prazniki pa so se začeli že 17. decembra s krašenjem prazničnih drevesc. Sodelovali so vrtci in šole. Že naslednji dan, 18. decembra 2019, se je začel božični sejem s praznično ponudbo. V naslednjih dneh, vse do Božiča, so se zvrstile številne lutkovne in plesne predstave ter nastopi glasbenikov in glasbenih skupin. Obiskovalci so si lahko ogledali žive jaslice pred cerkvijo in jaslice v cerkvi, bilo je več koncertov. Skratka, čudovito za ta božični čas.

Dnevi do Silvestrovega so bili nato polni glasbenih dogodkov, ki jih je popestrila bogata gostinska ponudba. V soboto je bila tudi dobrodelna prireditev Palačinkijada, kjer so v organizaciji Lions kluba Slovenska Bistrica zbrali rekordnih 3000 evrov dobrodelnih sredstev, razdelili več kot 600 palačink, 300 litrov čaja in kuhanega čaja. Donacije pa namenili fantu iz Poljčan kot pomoč pri plačilu terapij ter študentom pri štipendiranju.

Od 26. do 31. decembra so se na v Slovenski Bistrici zvrstili naslednji glasbeniki in skupine: Ansambel Donačka, Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, Modrijani, Top Show band Vagabundi, Obvezna smer z gosti in Ansambel Igor in zlati zvoki.

Predstavili so se številni domači ponudniki, njihove pridelke in izdelke je bilo možno kupiti na stojnicah.

Mag. Monika Kirbiš Rojs se je s to fotografijo zahvalila sodelavcem. (vir: FB)

Organizator dogodkov je bil RIC Slovenska Bistrica, ki ga vodi legendarna mag. Monika Kirbiš Rojs s sodelavci. RIC je Praznično Bistrico, kot so to poimenovali, pripravil v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica, Društvom Fridina mišnica in Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica.

RIC je o vseh dogodkih in aktivnosti javnost obveščal tudi na posebni Facebook strani, ki so jo ustvarili prav za ta čas. Poimenovali so jo Praznična Bistrica.

Res lepo, čarobno in vse pohvale vredno.

Še nekaj foto utrinkov, da nepozabna doživetja ne utonejo v pozabo.

 

Še več fotografij je dostopnih tukaj: Praznična-Bistrica-

Foto: Praznična Bistrica, FB

M. P.