Finančna uprava zasegla 11 ton pretihotapljenega tobaka

(vir: Finančna uprava RS)

Gre za največji zaseg oziroma odkritje do sedaj, saj bi ob prodaji navedene količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, državni proračun bil oškodovan za najmanj 1.800.000 evrov.

Delavci Finančne uprave so v torek, 23. novembra 2021, obravnavali tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak, ki sta ga upravljala tuja državljana brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi oziroma brez prijave v ustrezna zavarovanja.

Pri pregledu tovora vozila je bilo odkritih 75 kartonastih škatel, ovitih v folijo, ki so skupno vsebovale kar 11 ton drobno rezanega tobaka, ki sta ga omenjena tuja voznika nezakonito prevažala v smeri mesta Maribor.

Gre za največji zaseg oziroma odkritje do sedaj, saj bi ob prodaji navedene količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, državni proračun bil oškodovan za najmanj 1.800.000 evrov (trošarina in DDV). Zaseženo blago bo šlo v uničenje.

Skupno je bilo v nadzoru sicer ugotovljenih kar 10 kršitev različnih zakonskih določb, zaradi česar bodo uvedeni ustrezni prekrškovni postopki.

S. B.