FLORJANOVA MAŠA NA VIDEŽU

V nedeljo, 6. 5. 2018 je na Videžu potekala Florjanova maša ob otvoritvi obnovljenega odseka ceste, nakupu in namestitvi defibrilatorja v gasilski dom.

Slovesnega dogodka, ki ga je organiziralo PGD Videž, so se udeležili predstavniki 14 PGD iz GZ Slovenska Bistrica, GZ Slovenske Konjice, župan občine Slovenska Bistrica, dr. Ivan Žagar, podžupan Slovenske Bistrice, g. Žarko Furman, mag. Karmen Furman, dir. občinske uprave na Občini Poljčane, dir. občinske uprave mag. Branko Žnidar, predsednik KS dr. Jagodiča Srečko Juhart, predsednik KS Šmartno na Pohorju Modest Motaln, g. Branko Hojnik, poveljnik civilne zaščite, predsednik GZ Slovenska Bistrica, g. Franc Ačko, poveljnik GZ Slovenska Bistrica, g. David Prelog, Janez Osvald, laporski župnik in številni drugi.

Praporščaki gasilskih društev, godba na pihala KUD Janko Živko Poljčane in ljudski pevci so otvorili uradni del prireditve. Sledil je govor predsednika PGD Videž, g. Damjana Selinška, ki se je zahvalil občini, KS, vsem donatorjem in sodelujočim na Miklavževem turnirju, s pomočjo katerega so zbirali denarna sredstva za defibrilator. G. Franc Ačko je poudaril, da gasilci pomagajo tudi ob vse pogostejših naravnih ujmah in dobrodelnih akcijah. Dr. Ivan Žagar je dodal, da so bili gasilci iz Slovenske Bistrice in okolice med prvimi slovenskimi gasilskimi društvi, ki so začeli gasilske domove opremljati z AED-omaricami.

Karel Vehovar, nekdaji poveljnik videških gasilcev, je poudaril, da je srečen in ponosen, ker je uspelo gasilskemu društvu izpeljati dva tako pomembna projekta.

Maševal je g. Osvald Janez, moderirala Alisa Krajnc, gasilka.

Aktiv kmečkih žena Videž in gasilke PGD Videž pa so po uradnem delu poskrbele za odličen bograč, pecivo in odlično kapljico.

K. V.

Foto: Tjaša Korošec