FORMA VIVA MAKOLE 2018

Pred vrati je 16. mednarodni kiparsko slikarski simpozij Forma Viva Makole 2018. Dober mesec pred pričetkom potekajo še zadnje uskladitve programov. Organizacijski odbor tega velikega mednarodnega kulturnega dogodka je v zaključni pripravi programa in ureja še zadnje uskladitve z občinami, ki letos v tem projektu tudi aktivno sodelujejo.

Dva glavna dogodka bosta letos prvič potekala v drugi občini gostiteljici. Tako bo uradna ovoritev simpozija s predstavitvijo vseh 36 udeleženih umetnikov kiparjev in slikarjev iz treh držav potekala v Kulturnem poslovnem centru Občine Majšperk  v sredo, 5. septembra ob 17.00 uri.

V avli Kulturnega centra bodo postavljene na ogled tri zanimive razstave. Božidar Jakac bo predstavljen tudi kot ustvarjalec filatelije. Razstavljena bo tudi zbirka znamk 15 prvonagrajenih skulptur. Avtorja razstave sta Branko Petan in Marjan Verovnik. Milan Sternad bo razstavil svoje slike z naslovom Kiparji v ustvarjalnem zanosu. Osrednji gost v kulturnem programu bo glasbena skupina Gemaj. Razstavi in simpozij bosta otvorila dr. Darinka Fakin, županja Občine Majšperk in Franc Majcen, župan Občine Makole.

Slavnostni zaključek simpozija bo v Rogaški Slatini v Kulturnem centru  – Mestni galeriji 14. septembra ob 18.00 uri.

K. V.

Foto: Milan Sternad