FOTO: Protest pred Bonifiko, na igrišče vdrl znan levičarski aktivist Franci Kek !!

Vir: Zajeta slika zaslona na x
Košarkarji Slovenije so se danes, z začetkom ob 18. uri, v dvorani Bonifika v Kopru podali na drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. A dvoboj z Izraelom so spremljali protesti, na igrišče je celo vdrl Franci Kek.

Košarkarski dvoboj med Slovenijo in Izraelom v Kopru ni pritegnil pozornosti zgolj zaradi športnih udejstvovanj. Pred dvorano Bonifika se je zbrala skupina protestnikov, ki so izrazili nasprotovanje izraelski agresiji v Gazi.

Protest pod geslom »Slovenija navija, Izrael ubija« je potekal dokaj mirno, med tekmo pa je na igrišče vdrl slovenski režiser, producent, igralec, politik in košarkar ter  nekdanji poslanec Zares Franci Kek – poroča mariborinfo.com.

Tako kot dvoboj z Ukrajino je tudi tekma z Izraelom z varnostnega vidika veljala za rizično. Prireditelji so obiskovalce pozvali, naj pridejo pravočasno in upoštevajo navodila varnostnih organov in policije.

V dvorano je bil zaradi varnostnih razlogov poleg nevarnih predmetov, tekočin in večjih torb prepovedan vnos določenih predmetov. Prav tako je veljala prepoved vnosa zastav tujih držav in transparentov z žaljivo vsebino.

Avtor: A.V.