Fram: Ekipa Modre delavnice se bo predstavila na Danskem

(vir: Zavod Simetris)

V Modri delavnici iz Frama so v zadnjem letu izvedli več kot 130 delavnic, s katerimi uvajajo otroke v svet naravoslovja in tehnike. V delavnice s področja robotike, tehnike, naravoslovja, oblikovanja gline, šivanja, kuhanja in matematike je bilo vključenih več kot 800 otrok.

Zdaj pa so izbrani med več kot 270 organizacijami, ki poučujejo znanost izven šolskih učilnic, da se predstavijo na prihajajoči konferenci na Danskem.

Ekipa Modre delavnice, ki jo vodi vodja projekta Danilo Kozoderc, bo tako sodelovala na konferenci o poučevanju znanosti, tehnologije, umetnosti in matematike zunaj učilnic, ki bo potekala v Koebenhavnu. To bo zanje pomenilo veliko priložnost za učenje in navdih za nove ideje.

Modra delavnica je center tehnike, tehnologije in naravoslovja za otroke in odrasle, kjer izvajajo celoletne dejavnosti za otroke: robotika, modelarstvo in lesarska ustvarjalnica ter naravoslovje. Poslovne prostore imajo na Turnerjevi 107 v Framu (poleg gasilskega doma).

Prihodnje leto nameravajo več pozornosti nameniti razvoju programa Robotika in umetna inteligenca v šoli. Želijo namreč, da otroci v šoli spoznajo robotiko in umetno inteligenco preko konkretnega dela z nazorno didaktično opremo.

Projekt Modra delavnica v največji meri sega na območja občin Rače – Fram, Slovenska Bistrica, Poljčane in Makole. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

M. P.