Franc Breznik na solidarnostnem obisku v Ukrajini

Poslanec Franci Breznik na obisku v Ukrajini. (vir: Franci Breznik, Twitter)

Predsedniki parlamentarnih odborov za evropske zadeve držav članic EU in podpredsednik Evropskega parlamenta Othmar Karas so se mudili na solidarnostnem obisku v Ukrajini.

S strani slovenskega parlamenta se je obiska udeležil poslanec SDS Franc Breznik, predsednik Odbora za zadeve Evropske unije.

“Tu sem, ker sem leta 1991 kot mlad vojak tudi sam branil svojo domovino, ko je bila napadena. Vem, kako se počutite. Slovenija ve, kako se počutite. Zato vas je ob napadu na vašo domovino tudi najbolje razumel takratni predsednik Evropskega sveta Janez Janša, ki je sprožil zgodovinski obisk podpore vašemu skupnemu boju za svobodo in ozemeljsko neodvisnost Ukrajine. Tudi ta zgodovinski obisk parlamentarne dimenzije odborov za zadeve EU je nadaljevanje naše skupne poti in našega skupnega boja proti imperiju zla, ki ga predstavlja Putinov režim,” je v svoji izjavi ob robu obisku v Ukrajini dejal poslanec Franc Breznik.

V sklopu solidarnostnega obiska v Ukrajini so predsedniki parlamentarnih odborov za zadeve EU in za zunanje zadeve podpisali skupno izjavo, v kateri so izrazili podporo ozemeljski celovitosti Ukrajine. 

Pomenljivo je, da omenjene izjave ni sopodpisal predsednik slovenskega odbora za zunanjo politiko Predrag Baković (SD).

Celotno izjavo lahko preberete na povezavi: SDS

Še nekaj foto utrinkov srečanja Franca Breznika z vodilnimi Ukrajine:

Vir: Franc Breznik, Twitter

S. B.