Franc Kangler na predčasnem glasovanju prepričan v uspeh

Franc Kangler (vir: Twitter)

Kandidat za župana Mestne občine Maribor Franc Kangler (NLS) je tako kot v prvem tudi v drugem krogu letošnjih županskih volitev oddal svoj glas predčasno. Ob današnjem odhodu z volišča v Mariboru je izrazil prepričanje v uspeh.

V primeru izvolitve je napovedal drugačno vodenje mesta kot v zadnjih štirih letih.

“Z dialogom bom vodil to mesto, z mestnim svetom bom sodeloval,” je v izjavi za medije dejal Kangler. Njegove prve naloge v primeru izvolitve za župana bodo pregled finančnega stanja občine in tekočih projektov, da se “nujni projekti realizirajo in zaprejo”.

V drugem krogu se bo tako kot pred štirimi leti pomeril s Sašo Arsenovičem, ki se s podpisi podpore poteguje za drugi mandat. V drugem krogu Kanglerja (poleg Nove ljudske stranke – NLS) podpira tudi SDS.

Podporo aktualnemu županu Arsenoviču so izrazili Gibanje Svoboda, SD in SNS. “Zanimivo, da so ga Socialni demokrati pred nekaj meseci pozivali k odstopu, danes pa ga podpirajo. Takšna je pač slovenska politika, temu se ne moreš upreti,” je danes še povedal Kangler, ki je bil mariborski župan med leti 2006 in 2012.

V napovedi javnomnenjskih raziskav, ki kažejo prednost Arsenoviča, ne verjame. “Potrebno je iti med ljudi. Ulica drugače govori kot anketa,” je dejal.

M. P.