Franc Kangler v oddaji Ena na ena pri Urošu Slaku 

Franc Kangler v oddaji Ena na ena (vir: 24ur.com)

Nekdanji mariborski župan, poslanec in zdaj državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler je bil včeraj gost v oddaji Ena na ena pri Urošu Slaku, kjer sta spregovorila o njegovem županovanju, delu na ministrstvu, sodelovanju z vlado in njegovi vključitvi v gibanje Povežimo Slovenijo.

Kangler opaža, da s trenutno vlado dobro sodeluje, medtem pa o KUL-u meni, da njihovo izključevanje Janeza Janše ni prihodnost Slovenije. 

Kangler se ne vidi v koaliciji s stranko Levica

Kangler ne izključuje, da bi se v gibanju Povežimo Slovenijo povezali z levico, saj zagovarja dialog z vsemi. Kljub temu pa se sam ne vidi v koaliciji s stranko Levica, saj je preveč radikalna.

“Levica je skrajna levica, je škodljiva za slovensko gospodarstvo, je škodljiva za slovenski narod, ne zagotavlja razvoja, ne zagotavlja enakomernega razvoja podeželja. Bi želela kmeta v žlici vode utopiti ali pa podjetnika ali bogatega človeka, ki je bogastvo prinesel iz tujine v Slovenijo, saj so želeli nacionalizirati Pipistrela pa Boscarola pa ne vem koga še vse, to govorijo javno v parlamentu.” 

Državni sekretar Franc Kangler je bil eden najbolj znanih županov, ki so ga odnesli radarji. V Ljubljani je kot poslanec goreče zagovarjal Štajersko in Maribor, v prestolnici takrat niso prav dobro vedeli, kaj naj si o njem mislijo. Mariborčani so ga do postavitve radarjev oboževali, bil je nekakšen “ljubljanski antipod”.

Na zadnjih volitvah mu je skorajda uspela vrnitev, saj ga je sedanji župan Arsenovič premagal šele v drugem krogu. Kanglerja so tudi zaznamovali sodni postopki, ki so na koncu odločili v njegovo korist. Sedaj je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve pri ministru Alešu Hojsu.

M. P.