GAJSER ČETRTI NA VN INDONEZIJE

Skupni zmagovalec včerajšnje dirke razreda MXGP za VN Indonezije v Pangkal Pinangu je Nizozemec Jeffrey Herlings. Na drugo mesto se je zavihtel Italijan Antonio Cairoli, na tretje pa Francoz Romain Febvre. Tim Gajser je obeh vožnjah osvojil četrto mesto.

Gajser je zaradi slabše druge vožnje od Febvreja ostal brez stopničk. »Proga je bila precej boljša kot lani, čeprav je bila mehka, saj je v preteklih dneh veliko deževalo. Start prve vožnje je bil dober, druge odličen. V prvi vožnji sem naredil nekaj napak, kar je izkoristil Desalle in me potisnil na četrto mesto. V drugi je bilo podobno s Febvrejem, ki sem ga skušal prehiteti, saj sem vedel, da moram biti pred njim, če želim na stopničke. A sem naredil preveč napak in izgubil ritem. Skupni izkupiček ni najboljši, a tudi ni najslabši. Osvojil sem nove točke, nisem pa prišel na stopničke, ki so bile moj cilj,« je povedal Tim Gajser.

Po dvanajsti dirki je Gajser v seštevku sezone s šestega napredoval na peto mesto. Motokrosisti pa ostajajo v Indoneziji, čez teden dni bodo dirkali v Semarangu na VN Azije.

K. V.

Foto: HRC