GAJSER DRUGI V INDONEZIJI

Zmagovalec 13. dirke za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu Semarangu v Indoneziji je ponovno Nizozemec Herlings, ki je še povečal prednost pred Italijanom Antonijem Cairolijem. Tim Gajser je še drugič letos osvojil drugo mesto, Desalle je bil skupno tretji.

Gajser je v prvi vožnji startal s petega mesta, takoj prešel v ospredje in bil vodilni do zadnjih minut dirke, ko se je iz ozadja pojavil Herlings. Le-ta je po začetni napaki napredoval do konca in se z Gajserjem boril za zmago. Gajser mu je moral priznati premoč, v prvi vožnji je za Nizozemcem zaostal le dobro sekundo in pol.

V drugi vožnji je Herlings prevzel taktirko že takoj na začetku. Makolčan, ki je pričel med najboljšo peterico, se je na koncu prebil do tretjega mesta. Drugouvrščen je bil Belgijec Clement Desall.

Francoz Romain Febvre, ki je bil do te dirke v prvenstvu uvrščen pred Gajserjem, je odstopil in tako izgubil precej točk, zato ga je Gajser prehitel v skupnem seštevku prvenstva. V Indonezijo je Gajser odpotoval kot šestouvrščeni v svetovnem prvenstvu, po dveh indonezijskih dirkah pa se vrača domov kot četrti motokrosist v letošnjem svetovnem prvenstvu. Do konca sezone je sicer še sedem dirk.

Motokrosisti se vračajo v Evropo, saj jih čez dva tedna čaka dirka svetovnega prvenstva v Loketu, na Češkem.

K. V.

Foto: mxgp.hondaracingcorporation.com