Gajser drugi v Leipzigu

Makolčan Tim Gajser je dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v nemškem Teutschenthalu končal na 2. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev letos. Doslej je bil še 3. na Portugalskem. Obe vožnji je dobil Nizozemec Jeffrey Herlings. Na 3. mesto se je zavihtel Francoz Gautier Paulin.

Gajser je celoten konec tedna vozil borbeno in prepričljivo. V kvalifikacijah je bil 3., za Herlingsom in Paulinom. Na dirki je dvakrat začel odlično. V prvi vožnji je vozil na 3. mestu. Vodilni Herlings se je odpeljal naprej, Gajser in Paulin sta začela boj za drugo mesto, ki ga je dobil Gajser.

V drugi vožnji je Gajser ponovil odličen start, znova je začel med najboljšo trojico. Izkoristil je napako francoskega tekmeca, ki je zapeljal s proge, in nadaljeval na drugem mestu. Herlings se je tudi v drugi vožnji odpeljal daleč naprej in ustvaril ogromno razliko, Gajser pa je zadržal visoko drugo mesto in se je med dirko otresel vseh tekmecev.

Skupno se je po polovici včerajšnje dirke v SP Herlings s 386 točkami še utrdil v vodstvu. Drugi je s 338 točkami svetovni prvak Italijan Antonio Cairoli, ki je bil sicer v Nemčiji šele šesti. Gajser pa je z novimi 24 točkami zdaj napredoval na skupno šesto mesto, ima pa 221 točk.

Naslednja dirka SP bo 3. junija v britanskem Matterley Basinu.

K. V.

Foto: Andreja Prel/AMZS