Gajser ponovno med deseterico

Zmagovalec druge dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v elitnem razredu MXGP je Nizozemec Jeffrey Herlings. Na preizkušnji za VN Evrope v Valkenswaardu na Nizozemskem je bil drugi Italijan Antonio Cairoli, tretji pa Francoz Gautier Paulin. Do točk je prišel Tim Gajser, ki je nastopil prvič po poškodbi, končal pa je na devetem mestu. Gajser je pridobil mesto, potem ko so organizatorji Estonca Kullasa kaznovali s petimi mesti slabšo uvrstitvijo (v cilju druge vožnje je bil sicer 12. in pred Gajserjem), ker njegov motor ni ustrezno prestal kontrole hrupa po koncu preizkušnje.

 »Fantje so bili dobri, zame to ni rezultat, ki bi si ga želel. Vseeno je to prva tekma po poškodbi in od tu naprej bomo še bolj trdno trenirali. In mislim, da bo šlo iz tekme v tekmo boljše«, je povedal Tim Gajser, ki je končal na devetem mestu. Gajser je bil že v prvi vožnji 9., v drugi pa po dveh padcih 14. oz. po kazni tekmecu 13.; skupno pa je to prineslo 9. mesto na dirki in prvih 20 točk v sezoni 2018.

Gajser je še povedal: “Obakrat mi je štart dobro uspel. V prvi vožnji so se mi pokvarila očala in sem jih moral odvreči. Pihalo je, mivko mi je metalo v oči in bilo je kar težko. V drugi vožnji sem dobro štartal, a na začetku nikakor nisem mogel ujeti ritma. Naredil sem prvo napako, pa potem še drugo. Potem sem prišel nazaj.«

Drugi slovenski predstavnik na Nizozemskem Klemen Gerčar je ostal brez njih, potem ko je bil v prvi vožnji 31., v drugi pa 28., skupno pa 31.

Skupno je po nedeljski zmagi s polnim izkupičkom 50 točk Herlings tudi na vrhu skupnega seštevka v SP, po dveh dirkah ima 97 točk, svetovni prvak Cairoli je drugi z 91. Gajser je z nedeljskim točkovnim izkupičkom na skupno 16. mestu.

Sezona se bo nadaljevala že naslednji teden z dirko v Valencii.

K.V.

Foto: motocross.transworld.net