GAJSER SEDMI V BELGIJI

Kralj mivke Jeffrey Herlings je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v belgijskem Lommelu. Drugi je bil v elitnem razredu MXGP Italijan Antonio Cairoli, tretji pa Britanec Max Anstie. Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser je bil sedmi, potem ko je bil sedmi tudi v obeh vožnjah dirk.

Enaindvajsetletnenemu Gajserju mehak teren ne ustreza, v kvalifikacijah je osvojil 11. mesto. Kar nekaj težav pa je imel tudi na dirki. Čeprav se je v prvi vožnji prebil do tretjega mesta, pa je nekaj minut pred zaključkom storil napako, padel in nazadoval na sedmo mesto. Makolčan je dober start ponovil tudi v drugo in dirko začel na četrtem mestu, a kmalu zdrsnil na sedmo mesto, ki ga je nato obdržal vse do konca.

V skupnem seštevku vodi Herlings s 683 točkami, drugi je Cairoli s 647, tretji pa Belgijec Clement Desalle s 503. Gajser je ostal na četrtem mestu, ima 478 točk.

Naslednja dirka za svetovno prvenstvo bo na sporedu 19. avgusta v Švici.

VN Belgije rezultati

Skupno na dirki: 1. Herlings (Niz) 50, 2. Cairoli (Ita) 44, 3. Anstie (VB) 36, 7. Gajser (Slo) 28, skupno v SP: 1. Herlings (Niz) 683 točk, 2. Cairoli (Ita) 647, 3. Desalle (Bel) 503, 4. Gajser (Slo) 478.

 

K. V.

Foto: HRC