GAJSER TRETJI V FRANCIJI

Najboljši motokrosisti sveta so končali prvo polovico sezone v francoskem Saint Jean d’Angelyu. Ponovno je s polnim izkupičkom 50 točk slavil Nizozemec Jeffery Herlings. Skupno 2. mesto na dirki je osvojil Italijan Antonio Cairoli, na 3. mesto pa se je zavihtel naš šampijon Tim Gajser.

Gajser je pred dirko napovedal: »Proga s trdo podlago in z veliko kamenja mi je všeč. V Veliki Britaniji so se mi stopničke izmuznile, čeprav sem bil hiter. Upam, da se bom v Franciji spet uvrstil med najboljšo trojico, saj čutim, da gremo z ekipo v pravo smer.«

Gajserjeva napoved se je tudi uresničila. Dirko je začel sicer nekoliko slabše in bil po 1. krogu prve vožnje na 8. mestu, pozneje pa je pridobival mesta in prehiteval tekmece. V 2. vožnji se je prebil v ospredje in na drugo mesto, prehitel je tudi Herlingsa, pred njim pa je vozil le Cairoli. A Herlings je pospeševal in na polovici vožnje ujel Gajserja ter ga kmalu tudi prehitel. Najboljši slovenski dirkač je prvi napad dobil, drugega pa ni mogel in je tako zdrsnil na tretje mesto. Herlings pa je nekaj krogov zatem ujel in prehitel še Cairolija ter potrdil novo zmago s polnim izkupičkom.

Šampion iz Pečk pri Makolah in svetovni prvak iz leta 2016 si je včeraj privozil novih 38 točk. V skupnem seštevku za SP je ostal na 6. mestu, a je zaostanek desetih točk za petouvrščenim, Francozom Gautierjem Paulinom, zmanjšal le na eno.

Gerčar, ki mu proga v Franciji ustreza, ni izpolnil cilja – uvrstitve med najboljših dvajset. V drugi vožnji je bil 27., skupno pa je dirko končal na 29. mestu.

Naslednja bo 17. junija v Ottobianu v Italiji za VN Lombardije.

K. V.

Foto: mxgp.hondaracingcorporation.com