Gajser v Škednju neporažen

V Škednju pri Slovenskih Konjicah je včeraj skupno tekmovalo preko 130 motokrosistov iz Slovenije in sosednjih držav. Na 3. tekmi državnega prvenstva v motokrosu je proslavil Tim Gajser.

V preostalih kategorijah so na 3. letošnji dirki za DP slavili Maks Mausser (MX 125), Jan Pancar (MX2), Madžar Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Sašo Kragelj (MX veterani 40) in Bogomir Gajser (MX veterani 50).

Kljub padcu zmagal

Gajser je kljub padcu tik pred koncem 2. vožnje z veliko prednostjo prečkal ciljno črto. 2. je bil hrvaški tekmovalec Matija Kelava, skupno 3. mesto pa je osvojil Klemen Gerčar (AMD Brežice). Gajser je po polovici državnega prvenstva v skupnem seštevku še povečal svojo prednost, ki zdaj znaša 17 točk pred drugouvrščenim Gerčarjem.

Tretja zmaga Mausserja

Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team) je v kategoriji MX 125 osvojil še 3. zmago letos. Med najboljšo trojico sta se zavihtela še Matevž Robek in Gašper Polajžer (MK Fire Group).

V kategoriji MX 65 je prepričljivo slavil Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični), 2. je bil Tine Novak, AMD Radovljica, Luka Kranjc se je zavihtel na 3. mesto. Tudi v kategoriji MX 85 brez novosti, znova je zmagal madžarski motokrosist Noel Zanocz. Drugi je bil Bor Brejc (MK Fire Group), 3. je bil predstavnik Italije, Matija Šterpin.

Na steze se je po letih premora vrnil Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj) in osvojil prvo zmago v veteranski kategoriji. Koščak je bil 2., 3. mesto je osvojil Tomaž Jankovič (Motocross-Ski Gajser Team). Med starejšimi veterani je zmagal Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajser Team), 2. je bil Alojzij Fortuna (MK team Fortuna) in 3. Andrej Rus (MK Fire Group).

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 24. junija v Mačkovcih.

K. V.

Foto: