Ganljiva izpoved 39-letnik brez pridruženih bolezni, ki je zaradi covida 14 dni preživel v komi

(vir: UKC Maribor, FB)

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je prek Facebooka delil ganljivo sporočilo 39-letnega bolnika, ki ga je doletela okužba z novim koronavirusom.

Oboleli, ki ga je covid-19 tako močno prizadel, da je bil kar 14 dni v komi od skupaj 38 preživetih dni v bolnišnici, se je v zapisu iskreno zahvalil zdravstvenemu osebju. Zapisal je:

“Sem Filip Jovanovič iz Bistrice ob Dravi, devetintrideset letnik o katerem ste poročali. Bil sem takrat najmlajši bolnik, ki me je doletel covid- 19. Bil sem brez pridruženih obolenj. Teden dni pred tem sem imel zdravniški pregled in so dejali, da sem zelo zdrav in da nemoteno lahko opravljam delo pismonoše. Sem namreč že 19 let zaposlen pri Pošti Slovenije, kot pismonoša v Kamnici …. Covid 19 me je tako močno prizadel, da sem bil 14 dni v komi od skupaj 38 dni življenja v bolnišnici UKC Maribor.. Dobil sem še pljučno embolijo….,” je zapisal uvodoma.

Pripravljen je bil za drugi svet

V nadaljevanju je UKC Maribor zaprosil, da naj njegovo objavijo, kjer se je zahvalil večjemu delu osebja, ki so imeli z njim stik, na račun velike hvaležnosti javno objavijo. “Še enkrat se zahvaljujem, da ste me ohranili pri življenju, saj sem bil že pripravljen za drugi svet… Covid-19 ne izbira….pozivam vse ljudi, da se cepijo, ko bo to mogoče, saj ne privoščim nobenemu, da preživi to, kar sem jaz,” je poudaril.

“Mislim, da sem eden redkih s to diagnozo, da lahko hodim, dvignem roke in da me možgansko in telesno ni prizadelo…Okrevanje bo sigurno še dolgotrajno, a živ sem,” je poudaril v zaključku in ob tem dodal, da se vsem zdravstvenim delavcem zahvaljuje in jim izraža veliko spoštovanje, ker se borijo za preživetje pacientov…“Hvala vsem za spodbude…”

M. P.