GEN-I ne bo dražil elektrike in zemeljskega plina

(vir: GEN-I)

Kljub rastočim cenam na evropskem trgu bodo cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce GEN-I ostale enake, so iz družbe sporočili danes.

V družbi GEN-I so se namreč odločili, da kljub ekstremni rasti cen energentov na mednarodnih trgih za gospodinjske odjemalce ne bodo zvišali cen električne energije in zemeljskega plina najmanj do poletja 2022.

Navedli so, da v zadnjih petih letih pospešeno vlagajo v digitalizacijo poslovanja in zeleno preobrazbo. In prav napredna analitika in digitalni procesi jim omogočajo učinkovito obvladovanje tržnih tveganj in izjemno uspešne nabavne strategije. Skrb za odjemalce in konkurenčne cene elektrike pa je njihovo primarno vodilo že od vstopa na trg električne energije.

Dokaz za to je, da GEN-I že več kot sedem let ni zvišal cen tarif električne energije rednega cenika za gospodinjske odjemalce.

Tudi tokrat, v času energetske krize, tako kot v prvem valu epidemije pomladi leta 2020, ko so že pomagali s 15-odstotnim znižanjem cen elektrike, delijo svoje poslovne uspehe z zvestimi odjemalci.

Danes so predstavili tudi načrt Sončne skupnosti GEN-I, ki bo omogočila samooskrbo tudi tistim gospodinjstvom, ki si ne morejo omisliti lastne sončne elektrarne. Povezali bodo strešne površine in odjemalce širom Slovenije ter zgradili največjo samooskrbno skupnost v državi..

V GEN-I gospodinjstvom in podjetjem sicer že več let ponujajo sončne elektrarne za individualno samooskrbo. V tem času so zgradili že več kot 3000 sončnih elektrarn. Zdaj pa so razvili novo storitev, ki bo trajno nizke cene omogočila tudi odjemalcem, ki nimajo pogojev za sončno elektrarno na lastni strehi.

Posamezne panele bo lahko najelo vsako gospodinjstvo

Posamezne panele na teh elektrarnah bo lahko najelo vsako gospodinjstvo v Sloveniji, ki se bo odločilo vključiti v Sončno skupnost GEN-I. S tem si bo lahko zagotovilo zeleno elektriko ob nizkih in predvidljivih stroških za več let naprej. S priklopom prve sončne elektrarne spomladi 2022 bo v skupnost vstopilo prvih 500 članov.

Z gradnjo novih sončnih elektrarn bodo v skupnost lahko vstopala nova gospodinjstva, pri čemer bodo imela prednost tista, ki se bodo najhitreje prijavila. Načrtujejo, da bodo na ta način samooskrbo v prihodnjih treh letih omogočili kar 25.000 slovenskim gospodinjstvom.

M. P.