Golob dohodninske napovedi ne bo pokazal, izgovor bizaren!

(vir: Zajem zaslona)

Na poročanje medijev o njegovih prihodkih se je popoldne odzval Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda, in novinarjem od daleč kazal davčni izpis njegovih prihodkov v letu 2020. 

V letu 2020 naj bi prejel 433 tisoč evrov bruto. Dohodninske napovedi pa ne bo pokazal, je rekel, ker je nima pri sebi in ker so na njej tudi osebni podatki žene in otrok.

Ob tem spomnimo, kako je Golob še nedavno zatrjeval, tudi v TV Tarči kazal list, da prejema “le” 7000 evrov plače (84.000 evrov letno). Zato tudi njegovim današnjim navedbam ne moremo nasesti.

Iz že objavljenih dohodninskih odločb ostalih predsednikov strank je razvidno, da so njihovi osebni podatki, tudi podatki o otrocih, prekriti. V tem primeru gre res za osebne podatke, ki pa se jih na odločbi potemni.

Kako je s tem, lahko preverite v objavljenih odločbah ostalih predsednikov strank: siol.net

Na to so ga v času Golobove izjave za javnost opozorili tudi novinarji, vendar se za to ni zmenil.

Robert Golob je tako tudi danes debelo zavajal. To, kar je danes govoril novinarjem, namreč nikakor ne pomeni, da je to vse, kar je v letu 2020 prejel na svojo bančni račun. Verodostojen je zgolj Informativni izračun odmerjene dohodnine, ki pa ga še zmeraj skriva.

Tako Golob ni z ničemer ovrgel včerajšnjih in današnjih zapisov za družbenih omrežjih, da je v letu 2020 imel 3,3 milijona evrov prihodkov.

M. P.