Golob poskrbel za nov škandal!

(Vir: Zajem zaslona)

Robert Golob je v sinočnji oddaji 24ur Zvečer poskrbel za novo neumnost. Na vprašanje voditelja, kako vidi podatek o vse več okužbah v Sloveniji, je Golob odgovoril:

“Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Se ne hecam. To je, prosim, čista resnica.”

Na družbenih omrežjih je zavrelo, o tem kot škandalu danes poročajo tudi tuji mediji.

Poslanka mag. Karmen Furman je zapisala: “Od aktualnega predsednika vlade se pričakuje resen pristop, z resnimi, s stroko potrjenimi ukrepi. Jeseni nas čakajo težki časi, ki zahtevajo resen pristop. Ni prostora za neresne izjave in drugi dan opravičevanje.”

Poslanka Jelka Godec je zapisala: “To je neodgovorna izjava. Če mu to priporoča interdisciplinarna strokovna skupina na NIJZ še toliko huje. Ne zdravimo skorbuta ali jetike. COVID je pokazal svoje zobe. Zato ne pošiljajte ljudi na morje, v gnečo in ne spodbujajte lažnih upanj, da morje prepreči bolezen.”

Dr. Samo Vesel, pediater kardiolog, pa je zapisal: “Izjava je bila nestrokovna, neprimerna, omalovažujoča do vseh, ki se že tretje leto spopadajo z boleznijo, predvsem pa do bolnikov, ki so boj z boleznijo izgubili. Je pa res, da njihovi svojci in zdravstveno osebje zdaj vsaj vedo zakaj. Niso se dovolj sončili, premalo so plavali.”

M. P.