Golob skriva dejanske prihodke

(vir: arhiv)

Predsednik novonastale stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, brez programa in članstva, je v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija gladko zamolčal svoje prejemke, ki jih je prejemal kot predsednik uprave Gen-I. Na ugotovitev notranjega ministra Aleša Hojsa, da zasluži 45.000 evrov bruto na mesec, je namreč odgovoril, da to ne drži in da prejema zgolj 7000 evrov plače.

A uradni dokumenti podjetja Gen-I Goloba demantirajo.

Iz njih je namreč razvidno, da je Golob od Gen-I v letu 2020 prejel 214.034 evrov neto, kar je mesečno 18.000 evrov neto. Od tega je prejel 115.000 evrov nagrade za uspešnost, 75.000 fiksnih prejemkov, 10.000 gibljivih in 12.000 evrov drugih prejemkov.

O skrivanju Golobove plače v četrtkovi Tarči na nacionalni televiziji danes poroča tudi portal Siol.net.

Urednik Peter Jančič je med drugim zapisal: “Golob logiko modre kuverte uporablja dvojno. Nagrado, ki je dvakrat višja od plače, vam prikriva, ko maha z “ubogimi” sedem tisoč evri, povrhu pa v letnih poročilih podjetja, ki ga vodi, že od leta 2017 sistematično objavlja napačne podatke. Navedeni so neto namesto bruto zneski prejemkov članov uprave. Plačilo 214.034 evrov se sliši manj ekscesno kot okoli 450 tisoč evrov. Kar bi sicer morali objaviti. Točne vsote, kakšna je bila bruto plača Goloba, ne poznamo. Ker jo Golob prikriva.

Ta televizija že več mesecev prikriva težave Goloba, ker so izplačila za uspešnost mimo zakona, ki omejuje, koliko si smejo največ izplačevati direktorji državnih podjetij. In bi to “kandidat” moral najmanj vrniti. Gre za velikanske vsote.”

golob plača 2020

M. P.