Golobov brutalni kadrovski cunami

(vir: arhiv)

Čeprav je predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob pred volitvami javno obljubljal, da kadrovanje ne bo prioriteta njegove vlade, je njegova vlada že po vsega dveh dneh delovanja izvedla pravi kadrovski cunami.

Kadruje na vsej področjih. Samo v dveh dneh je zamenjala že blizu 100 ljudi.

Tako je že na prvi seji v sredo odstavila direktorje policije, Sove in vojaške obveščevalne službe, kar sicer običajno naredi vsaka vlada, nenavadno pa je, da je že na prvi seji zamenjala tudi direktorja urada za preprečevanje pranja denarja ter predstavnike v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) in Nacionalnem laboratoriju za zdravje.

Na drugi seji v četrtek je vlada zamenjala vrsto direktorjev direktoratov različnih ministrstev ter predsednico sveta agencije za energijo in člane upravne odbora Agencije za radioaktivne odpadke.

Pravi cunami je nato sledil včeraj, petek na dopisni seji, ko je vlada izvedla nekaj deset menjav. Med drugim je imenovala nove člane nadzornega sveta družbe ELES, nadzornega sveta družbe SODO, nadzornega sveta družbe BORZEN in člane sveta skupščine DRI upravljanje investicij. Za direktorico Javne agencije Republike Slovenije za trženje in promocijo turizma je imenovala partnerico nekdanjega vidnega člana LDS Jožefa Školča Majo Pak.

Golob na vodilna mesta namešča vse propadle politike iz vrst LMŠ in SAB. Hkrati zamenjuje ljudi, ki so povezani z investicijami in energetiko.

Dokazuje se tisto, kar so napovedovali že pred volitvami. Da se zdajšnji volilni trojček o koalicijski pogodbi, to je programu za Slovenijo, sploh ne pogovarja, temveč ves čas namenjajo kadrovanju svojih ljudi. Takrat so se sicer sprenevedali, da do imen “še niso prišli”.

Kako zelo so lagali, se kaže zdaj. In kdor enkrat laže, laže vedno.

S. B.