Golobovi pripravljajo politično čistko na nacionalni televiziji

(vir: rtv.si)

Po neuradnih podatkih vladajoča Golobova koalicija pripravlja predčasni odpoklic 21 članov Programskega sveta RTV Slovenija, je na Twitterju objavil Bojan Požar.

Pri tem sodelujejo Dino Bauk, odvetnik stranke Levica, Asta Vrečko, ministrica za kulturo (Levica), poslanki Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc in Tamara Vonta ter prof. Marko Milosavljević s FDV.

Požar je še zapisal, da tega v zgodovini samostojne Slovenije še bilo, vladna koalicija pa to želi speljati še pred poletnimi počitnicami.

Na družbenih omrežjih se je oglasila tudi Jelka Godec, vodja Poslanske skupine SDS, ki je ob tem zapisala:

“Da se ve, kje se dobijo volitve, kje se oblikuje mnenje naroda in kje vlada globoka država. Brutalno revanšistično vladanje Golobove vlade, ki je ne zanima stanje v Sloveniji ne drugje. Le kadrovanje. Vse kar imamo sedaj v obravnavi s strani sedanje oblasti je kadrovanje in še to na izrednih sejah.”

Z brutalnim političnim obračunom povezana tudi stavka na RTV

S političnim kadrovanjem in dobesedno napovedano lustracijo nekaterih novinarjev na RTV Slovenija pa je po prepričanju Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) povezana tudi stavka, ki jo na RTV uprizarjajo nekateri zaposleni.

V ZNP so zapisali,  da je stavka na RTV Slovenija predvsem politično motivirana in služi predvsem kot podpora novi vladi Roberta Goloba, da predčasno zamenja vodstvo RTV Slovenija in na njegovo mesto nastavi njej všečne in lojalne ljudi. Vodstvo RTV Slovenija ima tako zakonsko kot legitimno pravico, da na RTV Slovenija izpelje nekatere spremembe, na katere smo tudi v ZNP v zadnjih letih opozarjali, da so nujno potrebne.”

M. P.