GRADNJA NOVEGA LIDLA V HOČAH

Nemški trgovec Lidl bo v v Hočah kmalu odprl še eno poslovalnico. Ob glavnem križišču s hitro cesto, kjer se nasproti že nahaja Hofer, je ptujsko gradbeno podjetje Drava pred kratkim pričelo z gradbenimi deli, ki bodo končana v nekaj mesecih. Trenutno so v teku pripravljalna dela, odprtje načrtujejo še pred koncem leta. Gradbena vrednost investicije je okrog 2,5 mio EUR.

Nova stavba se bo razprostirala na površini 1.700 do 1.800 m2. V Lidlu Slovenija so potrdili, da bo obsegala nekaj več kot 1.000 m2 prodajne površine. Načrtujejo približno 20 novih zaposlenih. Svojo prodajno mrežo želijo razširiti po Sloveniji, zato tudi vseskozi iščejo nove priložnosti.

Spomladi bi lahko prešli na 30-urni delovnik. Prodajalci, zaposleni v Lidl Slovenija, so sicer z novim poslovnim letom, ki se je začelo 1. marca, lahko prešli s 25-urnega na 30-urni tedenski delovnik.

Lidlovi prodajalci so zaposleni za krajši delovni čas, saj naj bi bilo to za družbo “izrednega pomena za načrtovanje optimalnih ekip v trgovinah”. V družbi kot razlog za takšno odločitev navajajo izzive, ki jih prinaša stalna rast števila kupcev. Daljši delovnik pomeni tudi višje plačilo. Po prejšnji plačni lestvici je plača prodajalca, zaposlenega za 25 ur tedensko, znašala med 700,00 EUR za začetnika in 820,00 EUR za dolgoletnega sodelavca. Novi razpon plač prodajalcev, zaposlenih za 30 ur tedensko, sega od 840,00 EUR do 980,00 EUR.

K. V.

Foto: maribor24.si