Hišni preiskavi v Mariboru in Hotinji vasi

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek, 22. novembra, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let.

Preiskavo so opravljali v stanovanju v Mariboru in stanovanjski hiši v Hotinji vasi.

Med preiskavo njunega stanovanja v Mariboru so policisti odkrili prostor, dimenzij 190 cm  x 120 cm x 60 cm, ki je  bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih 3 do 10 cm. Zraven tega so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge (ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED luči).

Med preiskavo so našli in zasegli še približno 200 g posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere  sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico ter dva mobilna telefona.

Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en, prazen, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v poslopju pa še približno 2 kg posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik.

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

M. P.