Hoče: Magnini proizvodni prostori bodo še kar samevali

Magna v Hočah.

Magna je zaradi koronavirusa proizvodnjo v hoški lakirnici začasno zaustavila pred dvema tednoma. Napovedovali so, da bodo s proizvodnjo nadaljevali v začetku aprila.

Vendar zaenkrat svojih linij v Hočah še ne bodo zagnali, zaposleni ostajajo na čakanju doma.

V podjetju so prisotni le tisti, ki zagotavljajo nekatere najnujnejše službe.

Drugače je v avstrijski Magni Steyr, kjer bodo v tovarni v  Gradcu v prihodnjem tednu začeli s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje. Sprva bodo proizvajali prototipe, s serijsko proizvodnjo pa bodo začeli po velikonočnih praznikih. Za vse zaposlene bodo veljali zaščitni ukrepi.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA bodo v Gradcu proizvodnjo vsakodnevno prilagajali vplivom krize. Sprva bo tako delal le manjši delež zaposlenih. V polni zmogljivosti naj bi spet proizvajali po velikonočnih praznikih, 20. aprila.

Vsi zaposleni v Gradcu bodo morali ves delovni čas nositi zaščitne maske, zaposleni v logistiki pa tudi rokavice za enkratno uporabo. V prostore za odmor bodo med posamezna sedišča namestili zaščitne pregrade. Na številnih mestih bodo na voljo tudi razkužila.

Kako bo v Hočah, bomo spremljali. Dejstvo pa je, da so se tudi drugod po Sloveniji nekatera podjetja odločila, da bodo začeli s proizvodnjami. Ob vseh zaščitnih ukrepih bodo v ponedeljek z delom začeli, na primer, tudi v novomeški Adrii Mobil.

M. P.