Hoče: Občina podpisala pogodbe z lastniki 92 hektarjev zemljišč

Magna v Hočah. (vir: Twitter)

Občina Hoče – Slivnica je podpisala pogodbe z lastniki vseh 92 hektarjev zemljišč, ki naj bi bile po dogovoru namenjene za Magno Steyr, ki je doslej v Hočah vzpostavila le lakirnico. V dveh primerih je občina izvedla razlastitev lastnikov zemljišč.

Zemljišča je kupila občina, denar za to jim je zagotovila država. Občina bo zemljišča prodala Magni, ko bo prejela denar, bo denar vrnila ministrstvu za gospodarstvo.

Občina trenutno izvaja postopek sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta, župan Marko Soršak pa je za STA povedal, da v Rogozi ne bo treba sekati gozda, nadomestna kmetijska zemljišča bodo zagotovili pod daljnovodi v Kidričevem.

Večjih težav pri dogovarjanjih z lastniki zemljišč naj ne bi imeli, zapletalo se naj bi le pri ceni, vendar naj bi občina za odkup lahko ponudila samo ocenjeno vrednost posameznega zemljišča.

Kdaj bo Magna zgradila še obrat za karoserije in montažo avtomobilov, se še ne ve. V Magni so namreč zelo redkobesedni. STA je zapisala, da v Magni že nekaj časa ponavljajo, da je vse odvisno od prihodnjih naročil. Pred časom pa so pojasnili, da preučujejo potencialno širitev obrata Hoče za potrebe partnerjev v prihodnosti. V tej fazi pa bi bil kakršen koli dodaten komentar preuranjen.

M. P.