Hoče – Slivnica: Dom starostnikov v zaključni fazi

Gradnja doma za starejše v Slivnici (vir: Občinski časnik Utrinki, splet)

Gradnja doma za starejše občane v Slivnici je v polnem teku. Investitor je podjetje SeneCura Slovenija, vrednost investicije je ocenjena na več kot 11 milijonov evrov, v njem bo mesto za 150 starostnikov. Zaposlili bodo okoli 70 ljudi različnih profilov iz zdravstvene nege, socialne in osnovne oskrbe.

Vrednost gradbenih del je okrog 8 milijonov evrov, z opremo, zemljiščem in ostalimi stroški bo konca investicija znašala več kot 11 milijonov evrov. Z zaposlovanjem bodo predvidoma začeli oktobra ali novembra 2021.

Gradbena dela so skoraj končana, trenutno montirajo okna in izvajajo še ostala obrtniška dela. Investitor, družba SeneCura Central SI, pričakuje, da bodo uporabno dovoljenje pridobili predvidoma proti koncu letošnjega poletja.

Dom sestavljata pritličje in dve nadstropji, imel bo tudi oddelek za demenco. V domu bo skupaj 142 enoposteljnih in 4 dvoposteljne sobe. Pred domom pa bo 50 klasičnih parkirnih mest in dve parkirni mesti za invalide. Parkirna mesta bodo namenjena tako zaposlenim kot tudi obiskovalcem doma.

V domu bo obratoval tudi frizer, predvidena je tudi samopostrežba kavarna, navaja občinski časnik Utrinki, kjer je navedenih tudi podatkov o tem, kam poslati vloge za sprejem v dom.

Zainteresirani stanovalci lahko preliminarno povpraševanje in vloge za sprejem v dom pošljejo na elektronski naslov: [email protected] ali po navadni pošti: SeneCura Radenci (Za SeneCura Hoče – Slivnica), Prisojna cesta 4 a, 9252 Radenci.

Časnik Utrinki je dostopen tudi na spletnem naslovu: tukaj 

Podjetje SeneCura Slovenija, ki je v avstrijski lasti, je trenutno lastnica Doma starejših občanov v Vojniku, Mariboru in Radencih ter dializnega centra v Volniku. Glede zaposlitve si je najbolje ogledati to spletno stran: Zaposlitev pri SeneCuri

Poleg gradnje doma v Slivnici izvajajo gradnjo domov še v Pivki, Komendi in v Žireh. Na zadnjem razpisu pa so bili izbrani za podelitev koncesije in s tem za gradnjo domov še v Šentjerneju, Rušah in Mozirju. Tudi v teh primerih gre za objekte, v katerih bo po 150 mest za starejše.

V vseh občinah so si zelo prizadevali za gradnjo domov v njihovih krajih, poudarjajo tudi, da bo cena oskrbe povsem primerljiva s cenami v domovih za starejše, ki so v državni lasti.

M. P.